Cursisten over de zeillessen…

 

Zeilschool Windemanneke vroeg de deelnemers hoe ze terugkijken op de lessen. Hieronder een greep uit hun reacties.

 

 

Vanuit de kielbootlessen

 

Met heel veel plezier hebben mijn dochtertje en ik deelgenomen aan de zeillessen bij Windemanneke. Eric en zijn gehele instructieteam zijn kundig en goed in staat om theorie en praktijk helder over te brengen. Daarbij staat het ‘doen’ bij Eric voorop. Heerlijk om al doende de werking van wind & water te ervaren. Mijn dochter heeft in 2015 en 2016 les gehad in Optimist en Laser Pico. Parallel nam ik zelf lessen op de Valk en mag er nu zelfstandig op uit. Samen met mijn dochter op zeilvakantie, da’s leuk! Yes. Eric, Ewout, Jasper, Elise en vele anderen: bedankt & ga zo door. Jullie doen het fantastisch goed!

(Hendrik-Jaap & Marjolein Batenburg)

 

Goed bevallen: Het vertrouwen geven aan de cusisten en daarmee snel de boot eigen leren maken. De communicatie is prima! (B. v.d. Berg)

 

Veel geduld, je kon dingen meerdere malen fout doen en elke keer werd het nog een keer uitgelegd. Ook heb ik veel theorie geleerd over zeilen, en toch in die paar lessen wel veel zeilervaring opgedaan in de praktijk. (M.Rasing)

 

Persoonlijke aandacht en mogelijkheden om ervaring op te doen met de verschillende manoeuvres. In de drie lessen heb ik veel bijgeleerd en meer “zeil”verzekerheid verkregen. (E. Vos)

 

 

Vanuit de Optimistencursussen

 

Veel persoonlijke aandacht. Leuke ontspannen sfeer. Heel veel geleerd in korte tijd en we komen volgend seizoen zeker terug! (familie Hol)

 

In het begin een beetje eng, maar dat is mijn karakter. Na de laatste les vond ik het erg jammer dat het voorbij was, ik ben over mijn angst heen!  Het was erg goed geregeld en in lekkere kleine groepjes. (familie Neven)

 

Goede uitleg, gezellig, ook bij weinig wind leuke tijdsinvulling: theorie en spelletjes, kortom: leuke lessen.  (familie Meijer)

 

‘Leren door het te doen’ is het credo van Zeilschool Windemanneke en deze belofte wordt ook absoluut waargemaakt. Eric laat de kinderen op een speelse en duidelijke manier de effecten van de natuurelementen op de optimist ervaren. Hierdoor zijn ze in korte tijd in staat om lekker zelfstandig te zeilen en kijken ze na afloop van de les alweer uit naar de volgende. (familie Laudy)

Zeilschool Windemanneke
zeillessen in het midden van het land

© Zeilschool Windemanneke – alle rechten voorbehouden