ZeilEN voor senioren

                    

Je bent maar 1x oud…

 

Zin in zeilen? Ook voor senioren!

 

 

Het is een hardnekkig misverstand dat ouderen weinig behoefte meer zouden hebben aan sportieve activiteiten maar vooral gericht zijn op passief vermaak, al dan niet van achter de geraniums.  Veel ouderen gaan al wandelen, fietsen, zwemmen of golfen. En dat is maar goed ook: bewegen helpt als je zo lang mogelijk vitaal wil blijven. Zeilen past prima in dat rijtje en je hoeft niet supersportief te zijn om er aan te beginnen. Vrijwel iedereen die nog enigszins mobiel is, kan ‘t leren. 

 

 

Het halen van een diploma’s is niet het hoofddoel, veel ouderen zijn niet zozeer gericht op de prestatie als wel op de beleving. Daar staat tegenover dat er ook ouderen zijn die juist ervaring willen opdoen om eens een bootje te kunnen huren.     

 

Het gaat dus om een zeer diverse doelgroep en de zeilschool wil zoveel mogelijk op maat ouderen leren zeilen, onder deskundige begeleiding.  Of je nou serieus op een zeilboot wilt kunnen schipperen of alleen maar een beetje wil kunnen meevaren op een zeilboot met ‘chauffeur’, het kan allemaal. 

 

Oud is natuurlijk een rekbaar begrip: de doelgroep is vanaf 50 plus zonder bovengrens. Als je nog in staat bent om in een zeilboot te stappen dan kan je mee. De zeillessen voor senioren worden gegeven op zaterdagen, op dezelfde tijden als de zeillessen voor volwassenen zoals hier vermeld.

 

Stuur gerust een e-mail als u belangstelling heeft.