Over Zeilschool Windemanneke

 

 

 

 

Zeilen leer je door het te doen

 

Gewoon varen dus, iedereen kan het leren. Liefst onder wisselende omstandigheden, met veel of weinig wind.

 

Geen lange theorielessen of uitgebreide instructies vooraf.

Ook niet: urenlang ‘aan de fok’. Wel: veel zelf aan het roer, met een doortastende instructeur die passende aanwijzingen en zeiloefeningen geeft om het zeilinzicht te vergroten en om zeilvaardigheden te trainen.

 

 

Genieten van het zeilen

 

Met het toenemende gevoel van zeilvaardigheid, zal ook het vertrouwen groeien de boot onder alle omstandigheden onder controle te kunnen houden. Op deze wijze wordt een goede basis gelegd om echt te kunnen genieten van het zeilen.

 

 

Iedereen kan leren zeilen

 

Zeilschool Windemanneke verzorgt onder andere (privé)zeilles voor oudere jeugd vanaf 15 jaar en volwassenen in de Flytour, Valk of BM.

Voor informatie klik op Zeilles volwassenen 

 

De zeilschool geeft zeillessen voor de jeugd: Groepslessen in de Optimist of Laser Pico voor kinderen. Ook privelessen zijn mogelijk. Voor meer informatie klik op Zeilles kinderen

 

Daarnaast organiseert de zeilschool een Jeugdzeilweek en een Jeugdzeilweekend 

 

De zeilschool heeft ook een Skutsje. Heel geschikt voor vaartochten in het prachtige rivierengebied voor groepen tot maximaal 12 personen.

 

 

Het vaargebied

 

De plek waar de zeillessen plaatsvinden, het watersportgebied Eiland van Maurik, ligt centraal in het land. Er is volop gelegenheid voor iedereen om het zeilen te leren en te beleven! Meer informatie op Eiland van Maurik.

 

Ook worden er door zeilschool Windemanneke jeugdzeillessen gegeven op een lokatie in het recreatiegebied Gravenbol bij Wijk bij Duurstede, aan de andere kant van de rivier. Meer informatie over dit unieke gebied op Gravenbol.

 

 

Wie is Windemanneke?

 

Zeilschool Windemanneke heeft kwaliteit van de instructie hoog in het vaandel staan. Als je meer wilt lezen over de eigenaar en hoofdinstructeur van de zeilschool, klik dan op deze link: Meer over Windemanneke.