HET JAARLIJKSE ZEILKAMP VAN WINDEMANNEKE

 

 

Zeilschool Windemanneke organiseert, behalve de wekelijkse jeugdzeilcursussen en het jeugdzeilweekend ook een zeilweek

 

Deze aantrekkelijke en leerzame zeilweek vindt plaats van maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli 2024 op het Eiland van Maurik.

 

Dit zeilkamp is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar.

Kinderen van alle zeilniveaus zijn welkom, van beginners tot gevorderden.

 

 

Dagindeling zeilkamp

 

Elke dag ontvangen we de kinderen vanaf 9.00 uur op de zeilschool. Rond 17.00 uur gaan ze weer naar huis voor avondeten en overnachten. Het kamp is dus zonder overnachting, ontbijt en avondmaaltijd.

De kinderen nemen zelf een lunchpakket mee, de zeilschool zorgt voor enkele tussendoortjes gedurende de dag (drinken, koekje, fruit, e.d.). 

 

 

Wat staat er op het programma?

 

Natuurlijk gaan we iedere dag zeilen. De jonge kinderen in de Optimisten, de oudere kinderen in de Lasers Pico of Valk. Ook de Valken worden ingezet, zodat de kinderen hier ook al eens in varen. 

 

We oefenen elke dag zeiltechnieken en -vaardigheden. Ieder op zijn eigen niveau. Alles onder begeleiding van enthousiaste en deskundige instructeurs. Op speelse wijze brengen zij de zeiltheorie in de praktijk. De kinderen krijgen na afloop van de week een vorderingenstaat mee.

 

Naast het serieuze oefenen gaan we het zeilen natuurlijk ook toepassen en beleven met onder andere: een puzzeltocht op de plas, een zeiltoertocht met z’n allen over het Eiland van Maurik, admiraalzeilen, wedstrijdjes zeilen en allerlei leuke spelvormen op het water. De lunchpakketjes nuttigen we bij de zeilschool of of als picknick onderweg.

 

En ter afwisseling: we hebben ook de beschikkig over een set SUPplanken en materiaal om vlotten te bouwen. Al met al een heerlijke week vol plezier en avontuur op en rond het water.

 

 

Kosten en inschrijven

 

De kosten (incl. BTW) voor de hele week per kind zijn: 380 euro

 

Opgeven voor het zeilkamp kan op deze site bij inschrijven

Vermeld hier als cursuscode: Zeilweek

 

U krijgt dan spoedig een bevestiging en nadere informatie toegezonden per e-mail.