Wie is Windemanneke?

 

 

 

 

Er is een ding waar je Windemanneke gemakkelijk aan kan herkennen: de zeilkriebels. Als het na een lange winter weer voorjaar wordt en de wind gaat waaien dan krijgt hij ze, deze kriebels. Meer hierover kun je lezen het zeilblog dat hij hierover geschreven.

 

Zeilen is zijn passie, de zeilkunst en zeilkriebels overbrengen op anderen ook! Daarom is Windemanneke gestart met zijn eigen zeilschool. Aanvankelijk als mobiel concept met alle bootjes op een enorme trailer. Inmiddels ook met vaste bases op het Eiland van Maurik en op GravenBol in Wijk bij Duurstede.

 

Windemanneke is overigens in werkelijkheid bijna twee meter lang. Zijn naam is Eric Pardon. Hij heeft, zoals het een Windemanneke betaamt, een enorme zeilervaring en zeilexpertise opgebouwd. Erics handelsmerk als zeilinstructeur is samen te vatten in drie woorden: enthousiast, ervaren en deskundig. 

 

Hij studeerde af als pedagoog aan de universiteit, is gediplomeerd leraar lichamelijke opvoeding en CWO-zeilinstructeur voor jeugdzeilen en kielboot, en heeft natuurlijk ook Vaarbewijs I en II en het diploma Marifonie.

 

De uren die hij in zijn leven al op het water heeft doorgebracht (zeilend of lesgevend) zijn niet meer te tellen. Hij bevoer vrijwel alle binnenlandse wateren met open boten, IJsselmeer en Waddenzee met diverse zeiljachten en hij deed alle Waddeneilanden aan. Ook heeft hij in warme oorden zeeën bevaren in de vakantietijd (en dat smaakt naar meer :-).

 

Als eigenaar en hoofdinstructeur van Zeilschool Windemanneke kan Eric zich volledig uitleven in het geven van zeilinstructie. Hij wordt hierbij ondersteund door een aantal enthousiaste en deskundige zeilinstructeurs en assistent-zeilinstructeurs.