HET JAARLIJKSE ZEILKAMP VAN WINDEMANNEKE

 

 

Zeilschool Windemanneke organiseert, behalve de wekelijkse jeugdzeilcursussen en het jeugdzeilweekend ook een zeilweek

 

Deze aantrekkelijke en leerzame zeilweek vindt plaats van maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2020 op het Eiland van Maurik.

 

Dit zeilkamp is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Kinderen van alle zeilniveaus zijn welkom, van beginners tot gevorderden.

 

Deelname aan deze week is mogelijk als extern- of intern zeilkamp:

 

Extern zeilkamp

Elke dag ontvangen we de kinderen vanaf 9.00 uur op de zeilschool. Rond 17.00 uur gaan ze weer naar huis voor avondeten en overnachten. Het kamp is dus zonder overnachting, ontbijt en avondmaaltijd.

De kinderen nemen zelf een lunchpakket mee, de zeilschool zorgt voor enkele tussendoortjes gedurende de dag (drinken, koekje, fruit, e.d.). 

 

Intern zeilkamp

Deze vorm is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderen blijven vanaf maandagochtend 9.00 uur de hele week op de zeilschool. Ze krijgen avondmaaltijd, ontbijt en lunchpakket van de zeilschool. Na het avondprogramma overnachten de kinderen in tenten van de zeilschool. De week eindigt op vrijdagmiddag om 17.00 uur.

 

 

Wat staat er op het programma?

 

Natuurlijk gaan we iedere dag zeilen. De jonge kinderen in de Optimisten, de oudere kinderen in de Lasers Pico. Ook de grote kielboten worden ingezet, zodat de kinderen hier ook al eens in varen. 

 

We oefenen elke dag zeiltechnieken en -vaardigheden. Ieder op zijn eigen niveau. Alles onder begeleiding van enthousiaste en deskundige instructeurs. Op speelse wijze brengen zij de zeiltheorie in de praktijk. De kinderen krijgen na afloop van de week een vorderingenstaat mee.

 

Naast het serieuze oefenen gaan we het zeilen natuurlijk ook toepassen en beleven met onder andere: een puzzeltocht op de plas, een zeiltoertocht met z’n allen over het Eiland van Maurik, admiraalzeilen, wedstrijdjes zeilen en allerlei leuke spelvormen op het water. De lunchpakketjes nuttigen we bij de zeilschool of of als picknick onderweg.

 

 

Kosten en inschrijven

 

De kosten (incl. BTW) voor de hele week per kind zijn:

330 euro voor extern zeilkamp (kamp exclusief maaltijden en overnachtingen)

430 euro voor intern zeilkamp  (kamp inclusief maaltijden en overnachtingen)

 

Opgeven voor het zeilkamp kan op deze site bij inschrijven

Vermeld hier als cursuscode: ZK-extern of ZK-intern

 

U krijgt dan spoedig een bevestiging en nadere informatie toegezonden per e-mail.